Bloggpaus.

Jag har inte bloggat på två dagar och det är ärligt talat väldigt skönt. Så med dessa ord tar jag en bloggpaus tills jag får tillbaka min egen dator (sitter på Elins lånedator)
Puss.♥

What doesn't kill you..

Kollar på Facebook. En obehaglig känsla kryper i kroppen, kan inte riktigt beskriva den. Men den finns där. Den är blandad med förhoppningar. Sånna dära om att det ska bli den bästa hösten osv. Jag hade liknande förhoppningar om 2010, om februari. Ja, ni som läste min blogg då vet hur det gick mot slutet. What doesn't kill you makes you stronger - så jävla sant faktiskt.
Varför har man förhoppningar egentligen? Ju högre desto hårdare fall om det inte blir så som man förväntat sig. Som att klättra i träd eller hoppa från något hopptorn. Ju högre, desto hårdare.
Jag hade bestämt mig för att inte ha några, men det sket sig. Ganska hårt.
Men på måndag börjar det. Igen. Äventyret i Älvsbyn (blir nog en bra filmtitel.. not!) Mitt andra år. Andra året på mediaprogrammet och andra året med Märta, Victor och Dmitri.

Två småkartonger står och gapar. Måste hämta tejpen.

If only you...

Nu har jag snart varit vaken i fyra timmar. Klev upp kvart i sju för att tvätta, på en lördag.. Ja, riktigt frisk kan jag ju inte vara. Eller så är det bara för att jag åker imorn, att jag gått in i något slags rus. Jag vet faktiskt inte och jag tror det är bäst om jag slutar fundera på det och bara acceptera att jag sakta men säkert håller på att bli en morgonmännsika. Hemska tanke!
Men vad är det jag ska göra idag då, mer än att tvätta och packa. Ingenting faktiskt. Jo, åka in till stan för att handla färdkost. Eller mat med ett lättare ord. För något måste jag ju äta imorn på tåget. Fast min plan är att sova hela vägen. Precis samma plan som alla andra gånger jag åkt hem. Tror ni jag lyckats? En gång. En enda gång på typ 10. Så förhoppningarna är inte höga.
Jag lär sitta och lyssna på musik, skriva lite i mitt block, äta och hinna tänka en helvetes massa tankar.


Ofrivilligt klädsim.

Blev ikastad i vattnet idag av Marcus och Marcus. Att dom ska stava lika.. Nej men till saken. Det var med kläderna på. Det var så obehagligt när kläderna klistrade sig sådär kring kroppen. Fast det var ju i lilla utebassängen, så jag behövde ju bara ställa mig upp så var det lugnt. Men ändå.
Hämnden kommer och den ska bli värre än ofrivilligt klädsim. Förlåt för att jag är så hatisk eller vad man nu säger.

Så därför tänkte jag bara berätta att kvällen ska spenderas med Amanda och Mathilda, i Amandas lägenhet. Mmmys! Våran sista kväll tillsammans innan jag flyttar tillbaka, för imorn ska jag packa hela dagen. Nåja, nästan i alla fall.


Planering och sista minuten.

Idag var det sista träningen med Ägir för den här sommaren. Känns lite tråkigt, men samtidigt så längtar jag så väldans mycket till Älvsbyn. Nu är det bara tre dagar kvar. Tre ynka dagar och sen bor jag själv igen.

Har mycket som ska fixas, saker som jag lika gärna kunnat göra tidigare.. Typ som tvätta och packa. Men icke - sista dagen har jag planerat in allt. Men jag är nog en sån. En sista-minuten-människa.
Mamma sa det nyss, när jag skulle ställa mig och baka chokladbollar tills simskoleavslutningen imorn. Hade ju inte allting hemma, så det är hitta-på-chokladbollar med fruktströssel istället för pärlsocker. Känns inte alls som en hit..

Jag sitter och tittar på mina hårsprayer och andra hårprodukter och funderar varför i helvete jag inte packade ner dom med vinterskorna. Antagligen hade jag planerat att använda dom den här veckan, frågan är bara när då? Och allt smink, alla klänningar och alla 17 par simglasögon.. När hade jag tänkt använda allt - på en vecka? Eftersom jag började packa första väskan i typ tisdags.

Planering är nog inte min starka sida. Om det ens är en sida av mig.. Jo, det är det. Men bara för enligt alla andra meningslösa saker. Jag ska skriva en att-göra lista imorn, under vårat fika, så jag vet vad som väntar (eller borde vänta) mig under lördagen. Stress utlovas - men jag får skylla mig själv. Packlista känns så meningslöst, kommer glömma något hursomhelst. Typ mobilladdaren eller något annat viktigt, som astmasprayen.


Med kameran i högsta hugg.

Nu sitter jag på badhuset och har fått låna Petras dator :) Kommer åka till kansliet sen för att kuvertera lite och skriva ut diplom som jag sedan ska skriva namn och sånt på, för hand.
Senare ikväll så ska jag åka ut till Lövsta, där vi tränar, men idag så kommer jag bara fota. Älskar att fota vatten och saker som hör det till, perfekt alltså. Amanda kanske ville/kunde ställa upp på några snygga fjärilsbilder. (Hoppas!)
Snart söndag.

Just gonna stand there.

Det blev inte så att jag fotade något. Jag packade istället, en hel väska. Åh, underbara känsla.
Träningen, som jag kom hem från nyligen, var skön. Älskar sånna pass.
Kommer kanske åka till Lövsta för att fota lite på träningen. Vi får se.
Nu hade jag inget mer att säga, för tillfället.. Så jag ska jobba på min uppgift.

En hand kvar.

Solen skiner väldigt mycket här. Jag ska ta och lägga mig på gräsmattan med kameran, lite vatten och annat smått och gott. Ska bli spännande att se hur resultatet blir. Kan försöka.. eh.. rita i paint sen.
Träning sen, skulle hemskt gärna vilja att min trogne följeslagare (kameran) följer.. Men vi får se. Tror det blir bättre på torsdag - då det är min sista träning för det här lovet.

5.

The grass is green.

Nu har jag legat i gräset på våran baksida i typ evigheter och fotat massor. Jag önskar så innerligt och så hårt att min dator fungerat. Jag vill visa bilderna, för jag tycker verkligen om dom. Suck.
Jag kommer sakna solen. I vinter kommer den inte ha samma effekt. Då får jag väl använda snön eller något annat "vintrigt". Ajja, när jag nu kan få in bilderna - då kommer dom upp snabbt som ögat. Eller vad man nu säger.

Tog en sväng med dammsugaren på hela nedervåningen också. Mamma och pappa blev överraskade, känns kul.
Nu ska jag ta tag i uppgiften som jag fått för att få in mera timmar till sommarjobbet.

It's clean.

Ni vill alltså se mer bilder. Ja, jag vill lägga upp mer bilder. Men utan min dator är det svårt. Så om ni håller ut i typ 2-3 veckor till så ska ni se att det blir mera bilder.

Och nu har jag städat klart mitt rum, mycket vackert blev det. Eller ja.. Rent iaf.
Mamma och pappa är ute i huset, så jag får laga middag åt enbart min själv. Blir väl mackaroner, nudlar eller något sånt.

6 dagar kvar.

Hopp och en fråga.

Min bärbara vägrar fortfarande starta. Jag har gett upp hopppet. Alla bilder kommer försvinna när jag lämnar in den eftersom jag inte har någonstans att spara dom, har letat som en galning efter mitt usbminne, och nu är det lite sent att rädda dom.

Om ungefär 2 timmar kommer Amanda hit, vi ska se på någon film som man gråter av och prata massor.
Sen blir det att fara direkt till träningen, ska smsa våran tränare och fråga om vi får åka med honom - kom ihåg det Amanda!

Eftersom datorn jag har nu är betydligt segare än min egna, så är inte lusten att sitta vid den överdrivet stor.. Så jag läser istället, har typ inte läst en bok sen jag avslutade Twilight-serien. Men nu så har jag nästan avslutat två, känner mig ganska stolt.

Ja, jätte intressant. Nej men nu tänker jag fråga er - vad vill ni se mer av/vad vill inte se mer av i bloggen?

Virus kanske.

Min bärbara dator går fortfarande inte att starta, så jag kan inte lägga upp några bilder från idag. Den dagen då jag faktiskt tagit relativt många. Suck.
Imorn ska jag träffa Amanda och prata om allt som hänt sedan hon åkte till Gotland. Mysigt värre må jag säga!
Ja.. Det var väl allt.

Datorproblem.

Idag ska vi åka ut till huset. Jag ska fota lite hade jag tänkt. Om jag kan ladda in bilderna på datorn sen vet jag inte eftersom min bärbara tydligen vägrar starta. Sitter på våran stationära om ni undrar. Men så länge jag kan skriva från den här så får ni en någolunda uppdatering.

Ja, det var väl allt jag hade att säga nu. Vi hörs senare!

Blandade bilder.


-

-

-
Ingenting har hänt idag, mer än att baddräkten gick sönder.
Men jag är ju tacksam att det inte blev värre än så.

Fredag den trettonde.

Det är fredag den trettonde. Otursdagen. Fast jag vet inte om jag tror så mycket på det, burkar ju inte hända mig något i alla fall, men det ska man kanske inte prata högt om?
-
Sista jobbdagen den här veckan, känns lite skönt men samtidigt så tycker jag inte att dom där två dagarna (lördag, söndag) behövs som vilodagar. Det är rätt lugnt ändå.
-
Och ikväll ska jag fota hade jag tänkt. Muffins.

I Don't Feel Like Dancing.

Ja, där ett tag idag fick min dator spel och det ploppade upp diverse porrsidor och några program gick inte att öppna, så som PS, Spotify, VLC och iTunes - kris alltså. Men som det verkar nu är funkar allt igen. Förutom Safari och Google Chrome (fråga inte varför jag har så många olika.. ehh.. ja sånna dära, det bara är så)
-
Inatt vaknade jag och hade svinigt j*vla ont i magen, trodde nästan jag skulle avlida. Okej, så farligt var det kanske inte.. Men det kändes så ändå. Fast när jag tänker efter så vet jag inte om jag drömde det eller inte, tror det hände pårikigt eftersom jag har för mig att jag la bort iPoden då och den låg på stolen när jag vaknade. Ajja, jag överlevde ju så.
-
Sitter och är lite smått avundsjuk på Marielle, som jag har varit kompis med sen 6an, som nyss gick och la sig för att ladda inför Turkiet-resan imorn. Fast det får ni inte säga till henne, försökte spela Oavundsjuk - vet inte om jag lyckades.. Sen så läser hon inte min blogg, så finns ingen risk att hon avslöjar mig här. Jag vill också.

Bara för att lägga upp en bild.
Spelade ingen större roll vilken det var, bara det var något.

Behind these hazel eyes.

Jag ringde och pratade med min tränare nyss, om just träning. Att jag kommer få träna med gruppen varannan dag och dom dagar jag inte tränar med dom kör jag själv. Varför det är såhär vill jag inte ta upp, men nu vet ni.
Så efter middagen ska jag åka och simma lite på Storsjöbadet, vilket pass det blir vet jag inte ännu - men antagligen något lite småhårt.
-
Jobbet idag gick super bra, som dom andra två dagarna vi har haft. Jag trivs med dom personerna jag jobbar med, stor tumme upp!
-
Den här låten har jag lyssnat väldigt mycket på idag. Gammal, men bra.
Kelly Clarkson – Behind These Hazel Eyes

Elfte augusti tvåtusentio.

Nu sitter jag här och har packat väskan och ska snart leta fram någon matlåda som jag kan äta till lunch/middag.
Känner mig trött, trots att jag somnade tidigare än vanligt. Hm.. Kan det vara så att det är för att jag vaknade lite då och då från klockan 5 tills väckarklockan ringde.. Jo, det tror jag med.
Nu är det tredje dagen, i mitten på första jobbveckan. Jag gillar mitt jobb, så det känns fortfarande skönt att vara sysselsatt hela dagarna :)
Nu ni ska jag cykla till badhuset, ha en super dag. Trots att vädret är dåligt, här i alla fall.

Puss

Nektariner med mjölk.

Nu ligger jag i sängen och äter nektariner å dricker mjölk. Känner mig seg i kroppen, väldigt seg. Men jobbet flyter på riktigt bra, dock var vi tvugna att vara ute med dom två första grupperna och såklart regnade det. Som tur gäller det bara på tisdagar, så en gång kvar ute.
Jag kommer inte på något mer att säga, så vi slutar här innan jag svävar iväg på något konstigt.
-
12 dagar kvar.

Tionde augusti tvåtusentio.

Andra jobbdagen nu, känns ganska lugnt ändå. Vi har inte så många barn, max 5-6 stycken i en grupp och 2 i den som det är minst i. Jag tycker det är ganska lagomt, 5-6 st, man har bra koll på alla. Faast nu är vi ju tre ledare.. Heh. Så det blir två barn var, nästan lite lyxigt. Då ska vi ju inte prata om den med två barn i, där snackar vi lyx för dom. Det ska bli spännande att se hur vi löser det med den gruppen.
-
Annars då? Jag känner hur det blir närmare och närmare söndagen den 22 augusti, är lite smått nervös igen. Vet inte riktigt hur jag ska packa med mig allt. Har ju grymt mycket kläder, enligt mamma och moster, jag vet inte riktigt om jag håller med. Men vem brukar erkänna sånt, hehe? Nej, men det ska bli spännande att se hur jag får med mig allt. Det blir antingen Inlandsbanan till Arvidsjaur och skjuts vidare till Älvsbyn eller buss via Arvidsjaur, vänta där i en timma och sen åka vidare till Älvsbyn. Behöver jag säga att jag hoppas på Inlandsbanan? Nej, jag trodde väl inte det heller.
Fast det bästa vore ju skjuts hela vägen upp, men varken mamma eller pappa har tid eftersom båda jobbar på måndagen efter.
Nu ska jag packa väskan och lite annat sånt.
Puss

Snälla och söta barn.

Nu är jag äntligen hemma. Känns bra att jag kommer ha fullt upp hela dagarna (ja, jag kommer ändra åsikt gällande det där efter några dagar) Men på något sätt är det väl lite småtråkigt att spendera sista två veckorna såhär, fast jag ska inte klaga - jag jobbar ju med väldigt snälla & "braiga" personer och söta barn.
-
Har faktiskt inte så mycket mer att säga.. Hm.. Kommer nog ha träningsvärk i armarna imorn, sådär lagomt mysigt och inte alls det stället jag vill ha träningsvärk. Men det är ju bara tacka och ta emot ;)
Bara för att jag.. eh.. inte kommer på någon "ursäkt" för att lägga upp den här bilden.. Ja, så får ni den.
Höhö.

Quelqu'un M'a Dit

Nu, om ungefär 10 minuter, ska jag cykla till badhuset för att börja med mitt sommarjobb - simskola. Kommer jobba fram tills sommarlovet slutar, alltså två veckor, och kommer börja 9 och sluta ungefär 1. Eller 16-16.30 om jag hellre vill det, kommer ge mer pengar så varför inte. Dock kommer jag inte kunna blogga igen förrän på kvällen efter halv nio, eftersom jag har träning tills dess. Så ni får stå ut med en sämre uppdatering i ungefär 2 veckor. Hoppas ni stannar ändå :)

Carla Bruni – Quelqu'un M'a Dit
Lyssna!

På en cykeltur kring Storsjön.

Efter lite krångel med PS, så är bilderna äntligen klara.
Here they come.
-
-
-
-
-
-
-
-
Fler bilder ligger på datorn och väntar på att läggas upp under dagar jag inte har något särskilt att säga.
:)

Home again.

Nu är jag hemma igen. Ska passa på att duscha samtidigt som bilderna laddas över till datorn.
Ungefär 4,5 mil blev hela turen. Känns lite i benen och rumpan - men det är ju bara skönt ;)

Lateer.

Nu ska jag cykla med farfar och fota lite. Bilder kommer givetvis sen.


Videoinlägg nummer två.

Jag pratar ganska tyst, jag vet inte varför jag gör det.. Men ja, det är ju bara att höja så hör ni säkert.
Låter väldigt nervös också, men det är ju trots allt bara mitt andra inlägg. När vanan sitter, då ni ; )
-
Och på tal om ingenting. 200 dagar kvar tills jag fyller 18, fast det lär ni ju redan sett där under headern?

Open Water i Jorm.

Nu tänkte jag "varna" om att imorn kommer det bli kass uppdatering. Jag ska nämligen till Jorm och köra simsträckan i en stafett. Kommer åka hemifrån typ 7 och kommer komma hem till Östersund vid 8 på kvällen. Men jag ska göra ett inlägg då och berätta hur det var. Detta kommer alltså bli min första OpenWater tävling, är ju som lite smått rädd för att simma där jag inte ser botten, men trots det så gick jag med på att simma imorn.
Kanske dags att övervinna rädslan, vad vet jag. Kameran kommer inte följa med, känns lika bra det faktiskt.
Det var det jag ville säga, hoppas ni får en toppendag imorn! ♥

Standing where you left me.

Gina / Hm

Halsbandet är ganska gammalt så jag kommer it ihåg (:

En bra låt, tralallaa.
Erik Hassle – Standing Where You Left Me

Jump and play around.

Nu är vi hemma igen.
-
Hugo
Hugo
Hugo
Djungelhuset.
Snart är fotobloggen på G.

Djungelhuset, med Hugo.

Jag skrev faktiskt ett till inlägg igår, bara att det hamnade på utkast. Det såg jag nyss. Bra gjort.
Men idag då? Jo, jag ska ta med min lillebror Hugo till Djungelhuset. Kameran kommer självfallet följa med.
Senare ikväll ska jag på ett möte för sommarjobbet som börjar nästa vecka. Ska spendera mina sista två veckor med simskola (och massa träning). Så det kommer bara säga swhoooosh så är lovet slut.
Nu ska jag klä på mig och göra massa andra nödvändigheter, klä på Hugo och sen åker vi.

Ny header, igen.

Som ni kanske ser så har jag en ny header. Om inte, tyck f5.
Vääldigt enkel, men den blir bra sådär. Tills jag vill och orkar göra en ny.
Ska ändra så allt som är blått nu, till rosa. Bara så ni vet.
-
Måste bara fråga, tycker ni den var bättre förut?
Den gamla.

14.31: nu är allt blått rosa.

Bloggar hit och dit.

Det känns som att jag borde ha jätte mycket att skriva om, flera sidor, men så är det inte. Jag har nästan ingenting att skriva om. Inget som inte är suuper personligt eller så. Jag har inte tagit några nya och roliga bilder, inspirationen ligger på botten nivå.
Japp, nu låter det som att jag är väldigt nere, men så är det inte. Jag är bara lite smått less på att nästan aldrig skriva ett roligt och intressant blogginlägg. Det är mest att jag skriver för att inte tappa er läsare, jag vet inte.. Jag trodde det skulle bli lika roligt att blogga som i våras, nu när jag har min kamera. Men eftersom jag inte tagit några nya bilder, så finns det inte så mycket att publicera.
-
Åh just det ja! Jag har funderat, väldigt mycket och ganska länge, på att ha en fotoblogg på sidan av. Där jag bara lägger upp bilder som inte är på mig, svårt jag vet.. Hähäh. Men ändå, det känns som att min blogg handlar om allt möjligt och det blir så rörigt. Ja, jag ska göra om hela bloggen - när jag orkar och har lite mer inspiration. Så ni vet vad som väntar er.
-
Det blev visst ganska långt.. Avslutar med en länkning till den här tjejen, som har röstat på min sko ;)

I brist på annat.

Jag har faktiskt inte gjort något med håret. Bara sovit med det i en tofs.
Och jag kände mig inte överdrivet snygg som nyvaken.
Jag vet inte varför jag gjorde det här inlägget, i brist på annat ätt säga tror jag.

Norrbottens pärla.

Vet ni en sak? Det är inte mycket kvar av lovet nu. Lite mindre än tre veckor.
Jag fick hem ett papper från folkan - där vi bor - och jag kände pirret i magen, samma pirr som för ungefär ett år sen. Det känns så nära. Jag trodde verkligen inte att jag skulle känna såhär för Älvsbyn av alla ställen - det är ju en liten håla! Men efter ett år, så känns det som hemma. Nog för att det kändes så bra mycket tidigare, men nu efter 7 veckor i Östersund så känns det. Jag säger hela tiden att jag åker hem, när jag åker till Älvsbyn. Hem. Ja, det är mitt hem.
Men jag vet redan att jag kommer bege mig längre ner i Sverige efter gymnasiet. För simningens skull. Och för att jag vill prova något nytt, mer erfarenheter, se mer. Men det är två år kvar. Två år som ska bli fulla av minnen.
Älvsbyn - norrbottens pärla.

Housewife for real?

Nu har jag dammsugat nedervåningen, plockat ur diskmaskinen och städat diskbänken - borde få typ ett pris eller så, för det är verkligen inte vad jag brukar göra. Speciellt inte frivilligt. Snart tar jag soporna om jag orkar och sen väntar garderoben.
Det måste vara något med luggen, pahaha.
Bara för att jag inte kan sluta känna på den. Jag tycker om det här :D

Jag har gjort det!

Jag har klippt lugg. För 13294733 gången i mitt liv, nej men nästan i alla fall. Och jag är snyggare än någon av alla dom dära gångerna nu, riktigt skön känsla må jag säga.
Alla lär ju veta vid det här laget hur det såg ut innan, om jag har någon ny läsare så ser ni "före" i headern.
Som ni kanske ser så är det kortare också. Gick ju en bit nedanför brösten, nu slutar det typ mitt på.
Fast jag hade kunnat klippa det ännu kortare, egentligen.
Victor tyckte jag skulle fixa det själv. Det tänker jag inte.
Men däremot tänker jag klippa luggen själv när den blir för lång.
Bara för att jag är en så genomsnäll person (om det nu finns ett sånt ord) så får ni ännu en till bild.
Höhöhö.
-
Just det ja! En dagens också ; )
Vet inte / Rut mfl / Gina.

On my way.

Just nu sitter jag och äter frukost. Kameran följer med till stan i den lilla väskan jag har åt den. Kommer inte hinna eller orka fota något innan utan det kommer sen :)
Har äntligen bestämt mig för hur jag ska klippa mig, men det får ni se sen. Snyggt tror jag det blir iaf, huvudsaken ju. Eller nej, det är att jag trivs i det.
Måste jag fortsätta göra mig iordning!

Haircut.

Jag ska klippa mig imorn klockan 9.
Några förslag på hur? Vad tycker ni att jag skulle passa i?

Lateeer.

Har målat idag. Ska snart åka och simma lite i våtdräkten jag får låna av Karro.
Bara så ni vet varför jag inte skrivit på hela dagen.

We're only watching the stars.

-
Nu ska jag lägga mig.
Upp halv sex imorn.

Pictures of me.

Yeey, första outfitbilden.
Monki / Gina Tricot.

Bara för att jag SER brun ut så känns det bra att ladda upp den.
Jag är otroligt ledsen för att den inte är helt skarp, för jag är grymt nöjd med den.
Ja, nu har jag bara laddat upp egobilder.
Förlåt. :D

Knutis.

Japp, här är han. Världens finaste hund.
Min älskade Knut.

Timern svek mig.

Jag trodde att timern skulle ringa 6 och var ganska taggad på det. Gjorde den det? Nee.. Så två timmar senare vaknade jag av min själv, händer typ aldrig att jag vaknar innan 9 iaf. Det var nog min kamera som gjorde det, höhö.
Pappa är fortfarande inte uppe, chockerande må jag säga ;)
Ska snart ta mig ur sängen för andra gången, har ju redan varit upp och fotat lite, men det var så skönt i sängen. Hm. Kanske därför pappa fortfarande ligger kvar..

RSS 2.0